buget fotograf de nunta
4 octombrie 2017 Fotografie de familie

Bugetul pentru nunta: ce procent sa aloci fotografului

buget fotograf nunta

Sa pastrezi imaginile de la nunta peste ani este fundamental pentru ca ele iti vor pastra mereu vii in imagine niste momente ce nu pot fi repetate. Cei mai multi tineri asa gandesc, insa pentru a evita o experienta neplacuta trebuie sa acorde timp suficient pentru a gasi un fotograf nunta capabil sa faca fata cerintelor pe care le au si bugetului pregatit pentru acest serviciu.

Fie ca iti doresti o nunta fastuoasa pentru organizarea careia vei cheltui o avere, fie ca iti doresti o nunta restransa pentru care nu intentionezi sa cheltui mult, va trebui sa stabilesti un buget. Pe de alta parte, va trebui sa hotarasti procentul din buget care va merge catre fotograf. Inainte de a stabili acest buget trebuie sa iti raspunzi la urmatoarele intrebari:

Doresti sa gasesti un fotograf capabil sa surprinda in imagini toate momentele zilei, cu experienta in a realiza fotografii in stilul fotojurnalistic?

Te atrage mai mult stilul Fine Art si vrei sa gasesti un fotograf capabil sa se focuseze pe detalii si maestru in utilizarea compozitiilor abstracte si creative?

Iti doresti un fotograf care sa manuiasca cu o deosebita abilitate luminile si sa fie foarte creativ? Consideri ca stilul Epic ti se potriveste cel mai bine?

Esti un traditional si asa vrei sa fie si pozele de la nunta ta?

Asadar, raspunzand la aceste intrebari vei sti ce fotograf nunta sa cauti in functie de stilul fotografiilor pe care le doresti. Pe de alta parte, gandeste-te in ce format vrei sa primesti fotografiile. In format digital sau imprimate? Pentru ca si in functie de aceasta optiune vei plati mai mult sau mai putin pentru serviciile fotografului.

buget fotograf de nunta bucuresti

Cat de mult aloci din bugetul de nunta pentru serviciile fotografului?
De regula, un fotograf nunta iti va oferi un pachet fix al carui pret este stabilit in functie de volumul de munca necesar asteptarilor pe care le ai. Bineinteles ca suma va fi mai mare pentru un pachet all inclusive si o prezenta a fotografului intreaga zi, decat pentru o sesiune de o ora al carei scop este de a imortaliza momentul casatoriei. De obicei, se plateste un minim de 400 de euro pentru un pachet conventional limitat si incepand cu 800-1000 de euro pentru serviciile fotografului intreaga zi.

O regula foarte importanta de care sa tii cont este sa nu te grabesti sa faci un contract cu primul fotograf pe care l-ai intalnit doar pentru ca iti face o oferta cu preturi foarte mici. Sunt situatii in care un pret foarte mare este un indicator de performanta, insa este foarte posibil sa gasesti un fotograf nunta care face fotografii de foarte inalta calitate pentru un pret relativ scazut – de regula, fotografi foarte talentati care vor sa se faca cunoscuti si practica preturi mici la inceput.


Marius Niculae

Încă din 2005 sunt fotograf de familie și copii, organizez zilnic în studioul meu ședințe foto nou născuți, ședințe foto copii, ședințe foto bebeluși, ședințe foto de maternitate și de familie. Vă aștept cu drag!
Spread the love