Foto copii

Care sunt calitățile unui fotograf pentru copii

În cazul în care se dorește să se colaboreze cu un fotograf, este important că părinții și viitorii clienți să vizualizeze portofoliul acestuia, pentru a își da seama de skillurile deținute. Mai mult de atât, este extrem de important să se ia în calcul și faptul că un portofoliu bine compus va fi întotdeauna cartea de vizită perfectă a oricărui fotograf, iar acesta trebuie să fie public, în așa măsură încât viitorii clienți să își dea seama dacă au făcut o alegere potrivită.

Dacă se dorește colaborarea cu un fotograf copii, părinții trebuie să vizualizeze portofoliul. În acest mod își pot da seama dacă fotograful are skilluri precum:

Utilizarea perfectă a camerelor

Întotdeauna este important că un fotograf să poată folosi în mod eficient camerele. Acest lucru se poate observă în pozele care sunt realizate de către acesta. Așadar, orice fotograf trebuie să ștei cum să folosească funcția de zoom, cum să focalizeze diferite elemente și cum să folosească funcțiile aparatului, în așa măsură încât imaginea să fie una clară și extrem de plăcută.

Mai mult de atât, este important de știut și faptul că o camera prezintă numeroase funcții care sunt esențiale, mai ales atunci când vine vorba de realizarea anumitor tipuri de fotografii.

Astfel că, inclusiv fotografii care lucrează cu copii trebuie să știe cu exactitate cum să folosească aceste instrumente și totodată cum să realizeze setările potrivite în așa măsură încât să poată obține într-un timp scurt rezultatele potrivite. Totodată, este important de știut și faptul că astfel de poze vor arată întotdeauna impecabil.

Utilizarea perfectă a luminilor

În cazul în care pozele sunt realizate în studio, pe lângă setările de camera, fotografii trebuie să ia în calcul și utilizarea corectă a luminilor, în așa măsură încât acestea să nu creeze umbre inestetice și nici să accentueze anumite zone. Mai mult de atât, lumina trebuie să fie blândă și chiar să scoată în evidență anumite trăsături.

Pentru a putea realiza acest lucru, este nevoie întotdeauna de corpuri de iluminat potrivite pentru studiourile foto, care oferă lumina blânda, dar puternică, în așa măsură încât culorile să fie unele vibrante și plăcute, în timp ce texturile se vor putea observă cu ușurință.

În special în portofoliul unui fotograf, astfel de poze ar trebui să se regăsească, datorită faptului că prin utilizarea iluminatului, precum și cu ajutorul setărilor camerei foto se vor putea obține întotdeauna rezultate incredibile.

Editarea

La finalul fiecărui shooting, fotografii trebuie să se ocupe de partea de editare. Așadar, aceștia trebuie să ia mereu în calcul faptul că anumite zone trebuie să prezinte mai mult blur, în timp ce altele trebuie să iasă în evidență. Mai mult de atât, trebuie să se ia în calcul și evidențierea trăsăturilor faciale, precum și contrastarea anumitor zone.

Totuși, în cazul fotografiilor pentru copii, editul nu trebuie să fie unul vizibil, datorită faptului că acesta poate schimbă în totalitate aspectul pozei. Întotdeauna pozele cu copii trebuie să transmită emoții puternice de bucurie, puritate și inocența.

Marius Niculae Photography

Urmărește-ne și pe Youtube Marius Niculae Photography pentru a viziona clipuri din timpul ședințelor foto.

 

Lasă un răspuns