fotograf botez bucuresti
9 iulie 2017 Fotografie de botez

Cum alegem fotograful pentru botezul copilului

foto botez

Botezul unui copil este un moment asteptat cu nerabdare de catre parinti, bunici, rude s.a.m.d. Motivele sunt evident diferite, insa acest lucru nu va stirbi cu nimic intensitatea si emotia evenimentului. Frenezia care invaluie pregatirea momentului ii imbata pe toti cei care sunt implicati in organizare. De la locatie, la angajarea formatiei si la stabilirea meniului, totul este important. Cu toate acestea, exista un aspect diferit, care trebuie tratat “altfel” pentru ca implica emotie: alegerea unui fotograf botez.

Mai mult decat orice tip de fotografie, cea in care protagonist este copilul trebuie sa transmita cea mai pura forma de emotie si, din acest motiv, este foarte important ca parintii sa discute cu un fotograf a carui experienta il recomanda. Fie ca il vor gasi prin intermediul unor prieni, rude sau online, din discutia fata in fata cu un fotograf botez nu trebuie sa lipseasca urmatoarele aspecte:

  1. Fotograful care a venit la intalnire va veni si la botez?

Este important sa se stabileasca acest aspect. Exista cazuri in care se lucreaza in echipa si la intalnirea programata cu parintii bebelusului ce urmeaza sa fie botezat ajunge unul dintre colegi si nu cel care va veni la eveniment. Este de dorit sa se evite astfel de situatii, deoarece doar dintr-o discutie cu fotograful care va asigura serviciul se poate intelege cel mai bine ce potential are.

poze botez

  1. Fotografia initiala vs fotografia in Photoshop

Foarte adevarat, azi mai mult decat oricand se foloseste photoshopul sau alte programe de editare. Din aceasta cauza un sfat bun pentru parinti este  sa solicite fotografului sa vada si fotografii in forma „bruta“. Fotografiile brute sau originale reprezinta materia prima pe care s-a lucrat uterior. Bineinteles ca un software program ajuta mult la imbunatatirea imaginii, insa priceperea unui fotograf botez si flerul sau rezulta din fotografia originala bine expusa, bine concentrata, echilibrata si bogata in compozitie si detaliu.

  1. Stilul fotografiilor

Este foarte important sa verifice daca stilul abordat de fotograful cu care tocmai ce s-au intalnit corespunde preferintelor parintilor. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesar ca parintii sa-si rezerve timpul necesar vizionarii unui numar mai mare de fotografii realizate de fotograful pe care urmeaza sa il contracteze.

  1. Bugetul necesar

Nu in ultimul rand, dicutia cu fotograful trebuie sa includa si aspecte legate de costul serviciilor. Fiind vorba despre amintiri menite ca peste ani sa bucure sufletul copilului, calitatea trebuie sa fie cea care primeaza in decizia parintilor.


Marius Niculae

Încă din 2005 sunt fotograf de familie și copii, organizez zilnic în studioul meu ședințe foto nou născuți, ședințe foto copii, ședințe foto bebeluși, ședințe foto de maternitate și de familie. Vă aștept cu drag!
Spread the love