fotograf de botez
4 decembrie 2017 Fotografie de botez

Cum alegem fotograful pentru botez

Se apropie si marea zi a crestinarii celui mai iubit dintre pamanteni, iar parintii sunt prinsi in organizarea botezului si cu stabilirea celor mai mici detalii pentru ca totul sa fie perfect. Un aspect foarte important aici este alegerea unui fotograf botez care sa imortalizeze fiecare clipa, fiecare moment de fericire pura. Botezul copilului este un eveniment unic in viata, iar amintirea lui trebuie sa fie pastrataasa cum se cuvine peste ani, pentru ca si protagonistul, cand va fi mare, sa poata vedea evolutia sa si sa o prezinte, la randul sau, copiilor lui.

Asadar, cum alegem fotograful pentru botezul copilului? Trebuie sa se tina cont in primul rand de faptul ca nu orice fotograf poate face fotografii de botez. Spre deosebire de nunta sau de alt eveniment, botezul implica mai multa emotie, iar atentia trebuie sa fie concentrata pe un bebelus cu stari oscilante, cu plans, ras, motaiala si somn, toate in decurs de 30 de minute. Un fotograf de botez bun trebuie sa tina cont de toate aceste aspecte si sa incerce sa le surprinda pe toate, fara a-i neglija pe parinti, nasi, mosi, bunici sau invitati. Cautati doar fotografi profesionisti pentru botez.

sesiune foto botez

Portofoliul acestuia este la fel de important in procesul de selectie. Un bun fotograf trebuie sa aibaexperienta in domeniu, iar aceasta se va vedea din numarul mare de poze dar, mai important, din calitatea acestora. Un portofoliu de fotograf de botez trebuie sa cuprinda poze cat mai variate, colorate, bine incadrate, cu o compozitie si o lumina perfecta. Toate acestea se pot vedea si discuta in cadrul unei intalniri fata in fata. Acesta este si momentul in care parintii vor cunoaste personal fotograful si pot afla daca sunt compatibili cu el sau nu. Fiecare fotograf are un stil propriu de lucru, iar acesta trebuie sa coincida cu asteptarile si referinteleparintilor.

foto botez

Pachetul de servicii oferit este un alt aspect important, iar bugetul pentru contractarea fotografului de botez este un factor de care trebuie sa se tina cont, asa ca este bine sa verificati ce servicii sunt incluse in pachetul fotografului si daca trebuie adaugate altele noi sau facuteajustari. Spre exemplu, trebuie stabilit numarul minim de fotografii pe care familia il va primi, daca este inclus sau nu un album digital si / sau tiparit, daca prezenta fotografului este limitata ca numar de ore, etc..

Un fotograf bun are mereu agenda incarcata, asa ca este bine ca rezervarea sa se faca cu cat mai mult timp in avans.

MARIUS NICULAE PHOTOGRAPHY
Tel: 0728 187 628
contact@mariusniculae.commariusniculae.com

Marius Niculae

Încă din 2005 sunt fotograf de familie și copii, organizez zilnic în studioul meu ședințe foto nou născuți, ședințe foto copii, ședințe foto bebeluși, ședințe foto de maternitate și de familie. Vă aștept cu drag!
Spread the love