cum alegi fotograful potrivit pentru nunta ta
29 mai 2017 Fotografie de nunta

Cum alegi fotograful potrivit pentru nunta ta?

Angajarea unui fotograf nunta necesita o cercetare serioasa, fiind una dintre mai importante decizii care privesc un eveniment deosebit de important din viata unui cuplu. Fotografiile ce vor fi incluse ulterior in albumul de nunta trebuie sa surprinda atmosfera si emotiile momentelor unice si irepetabile: lacrimile de fericire, accesele incontrolabile de ras, momentele afectuoase intre miri, imbratisarile calde ale mirilor cu cei dragi, dansurile, ceremonia religioasa in detaliu, tinutele mirilor si invitatilor, momentul tortului s.a.m.d.

Aspecte importante in alegerea fotografului pentru o nunta
Este evident ca mirii au asteptari de la toti cei care le asigura serviciile la nunta si, in mod special de la fotograf pentru ca amintirile imortalizate in poze sunt de nepretuit. Pentru a se asigura ca au ales un fotograf nunta care sa le indeplineasca toate asteptarile este important ca mirii se ia in considerare urmatoarele aspecte:

1. Stilul de fotografie cel mai potrivit cuplui
Cand vine vorba despre stilul in care pot fi realizate fotografiile, cuplul trebuie sa stie ca exista o varietate numeroasa de optiuni – de la clasic si traditional, pana la stilul transgresiv. Mai mult, trebuie sa se familiarizeze cu aceste stiluri, sa se informeze si sa decida ce li se potriveste.

2. Referintele se dovedesc a fi de mare ajutor
Cuplul poate sa ceara referinte despre fotografii contractati de rude si cunoscuti pentru evenimentele lor. In felul acesta pot afla despre experienta fotografului si despre calitatea serviciilor furnizate.

3. Discutiile cu fotograful se poarta in mod direct si nu prin terte persoane
Discutiile care se poarta direct cu persoana care va fi responsabila pentru activitatea fotografica si nu prin terte parti vor salva cuplul de la efectele enervante ale tag-ului telefonic. Astfel se vor obtine in mod clar si fara loc de interpretare toate detaliile.

4. Exemplele pot convinge (sau nu…)
In 100 de fotografii diferite se poate vedea capacitatea fotografului de a manipula lumina si flerul sau de a imortaliza momentele cele mai interesante.

5. Pretul face diferenta?
Teoretic, cel putin, pretul ar trebui sa faca diferenta, insa un cost ridicat pentru servicii profesionale de fotografie pentru nunta nu este intotdeauna proportional cu un rezultat excelent. Exista fotografi buni, cu experienta, care practica preturi rezonabile. Dupa o cercetare in amanunt se poate lua decizia corecta pentru nevoile cuplui, fara a se neglija bugetul.

Un ultim sfat… Este posibil ca in cercul de prieteni ai cuplului sa fie si fotografi profesionisti care ar fi incantati sa se ocupa de fotografiile de la nunta. Nu este recomandat! Ar putea sa scape din vedere cele mai importante ale nuntii, fiind distrasi de dans, socializare cu alti prieteni in comun, mancare s.a.m.d.

MARIUS NICULAE PHOTOGRAPHY
Tel: 0728 187 628
contact@mariusniculae.commariusniculae.com

Marius Niculae

Încă din 2005 sunt fotograf de familie și copii, organizez zilnic în studioul meu ședințe foto nou născuți, ședințe foto copii, ședințe foto bebeluși, ședințe foto de maternitate și de familie. Vă aștept cu drag!
Spread the love