Foto nou nascuti

Cum poți alege un fotograf nou-născuți?

Fotograf pentru nou-născuți, între creativitate în încredere

Dintre toate pozele pe care le facem în viață noastră, cele cu un nou-născut sunt cele mai emoționante. Ce poate fi deci mai frumos pentru noii părinți decât să organizeze cele mai frumoase ședințe foto în familie, pe lângă mică lor comoară pentru a imortaliza aceste momente magice și minunate, cu ajutorul unui fotograf nou născuți?

Un fotograf nou-născuți însă trebuie să știe câteva lucruri despre bebeluși.

Înainte de toate deci va trebui să te informezi cu privire la experiență acestuia în ceea ce privește bebelușii. În niciun moment siguranță bebelușului nu trebuie să fie neglijată. Sunt cei mai fragili, trebuie să fie tratați cu blândețe și trebuie să fie în mod constant supravegheați.

Ședințe foto newborn necesită răbdare, blândețe, dar și cunoștințe în ceea ce privește regulile de igienă sau de siguranță. Un fotograf profesionist trebuie să cunoască fiziologia unui bebeluș, să știe care îi sunt părțile mai fragile, pozițiile de evitat și cele de privilegiat.

Alege stilul care îți place

Există două categorii de fotografii pentru nou-născuți:

Pozele „Lifestyle”, care seamănă mai mult cu pozele cu un stil de reportaj. Fotografii spontane care surprind momente unice din viața de familie. În acest caz, fotograful este cel care se deplasează cel mai des, la ține acasă sau direct la maternitate.

Stilul „Posing” este mai mult despre shooting-uri de studio, cu o dimensiune artistică care se adaugă fotografiei. Acest tip de fotografiere se face cu sau fără accesorii și are că scop sublimarea cu adevărat a nou-născutului.

Alte criterii mai intră în joc atunci când vrei să alegi stilul pozelor tale. Preferi imagini mai luminoase sau imagini cu un contrast mai puternic? În nuanțe de alb sau de negru? Cu accesorii mai multe sau poze mai minimaliste?

La fel de important este să vizionezi portofoliul fotografului profesionist pe care îl alegi pentru ședințele foto nou născuți. Poți viziona deci galeria să foto sau mai multe poze de pe blog sau site pentru a-ți face o idee cu privire la stilul acestuia, dar și cu privire la competențele sale.

Grație portofoliului său, îți poți face o idee cu privire la realele sale calități sau polivalenta sa.

Experiență să este un criteriu fundamental. Cu cât este mai specializat și mai experimentat în pozele cu nou- născuți cu atât îi va veni mai ușor să manipuleze nou – născutul fără probleme. Va pune astfel postura sa pe prim plan, dar asigurându-se în același timp de confortul și de siguranța sa.

Marius Niculae Photography

Pe canalul YouTube puteți urmări video din timpul ședințelor foto.

 

Lasă un răspuns