fotograf de nunta
4 noiembrie 2017 Fotografie de nunta

Cum alegi fotograful potrivit pentru nunta ta?

Fotograful perfect pentru nunta este cel ce va imortaliza unele dintre cele mai frumoase momente din viata, de aceea alegerea lui trebuie sa fie una riguroasa.

Iata trei pasi peste care nu poti sa sari daca te afli in cautarea fotografului ideal:
1. Stilul fotografului si stilul propriu. Fiind un numar atat de mare de fotografi de nunta in prezent, alegerea trebuie sa fie una bazata pe principii estetice si emotionale in egala masura. Primul pas este reprezentat de identificarea stilului care se potriveste cel mai bine cu propriile tale dorinte.

Poti cauta pe internet fotograf nunta si vei gasi imagini dintre cele mai variate de la astfel de evenimente. Cauta sa identifici care iti plac mai mult si de ce: poti fi atras sau atrasa de pozele aranjate, cu personaje care privesc catre obiectiv, sau iti plac mai mult instantaneele, in care oamenii nu sunt constienti de faptul ca sunt priviti prin lentila aparatului si se manifesta liber. Iti pot placea in egala masura fotografiile artistice, alb negru sau cu perspective neobisnuite, sau cele foarte procesate. Dupa ce ati identificat impreuna stilul preferat, limitati-va la fotografi din aceasta zona.

fotograf de nunta

2. Portofoliile. Un fotograf de nunta bun trebuie sa aiba un numar cat mai mare de imagini in portofoliu, cat mai variate si mai diferite ca incadrare si compozitie. Cautati pe internet si in special pe retelele de socializare gen Facebook, Instagram, Pinterest, ce imagini a folosit, ce relatii are cu publicul de acolo, ce spun oamenii despre el personal si despre munca sa, cum raspunde el acestora, etc. In acest fel veti putea contura o imagine a omului fotograf.

fotograf de nunta

3. Stabiliti intalniri cu acestia. Dupa ce ati verificat disponibilitatea fotografului pentru data nuntii voastre, stabiliti o intalnire cu acesta. Nu va limitati la unu singur, puteti incerca 3-4, pentru a putea face o comparatie. Intalnirile au mai multe scopuri: de a va cunoaste personal si a vedea daca sunteti compatibili, pentru a solicita si vedea cat mai multe fotografii de la un singur eveniment – in acest fel veti avea acces la imagini pe care acesta nu le va face publice vreodata – poate chiar de la ultima nunta la care a participat, puteti vedea aparatura si modul de lucru al acestuia. Tot acum este momentul pentru a discuta aspectele financiare. Un fotograf poate oferi mai multe pachete, care pot cuprinde servicii diferite, un numar mai mare sau mai mic de fotografii, sedinte tip Trash the Dress sau albume personalizate.

Un fotograf este, dincolo de toate, un om. Alegeti omul si el va va rasplati cu cele mai frumoase fotografii de nunta.

MARIUS NICULAE PHOTOGRAPHY
Tel: 0728 187 628
contact@mariusniculae.commariusniculae.com

Marius Niculae

Încă din 2005 sunt fotograf de familie și copii, organizez zilnic în studioul meu ședințe foto nou născuți, ședințe foto copii, ședințe foto bebeluși, ședințe foto de maternitate și de familie. Vă aștept cu drag!
Spread the love