fotograf nunta
28 octombrie 2017 Fotografie de nunta

Cum sa-ti alegi fotograful pentru nunta?

Alegerea celui mai bun fotograf de nunta pentru evenimentul asteptat si visat de o viata poate fi o provocare pentru oricine. Pentru ca rezultatul muncii sale se va vedea abia dupa ce nimic nu mai poate fi schimbat si timpul nu mai poate fi intors din curgerea sa pentru a face alte fotografii, gasirea unui fotograf bun este o sarcina de care viitorii miri trebuie sa se ocupe cu grija.

Primul pas in aceasta directie este gasirea de catre protagonisti a stilului de fotografie preferat. In prezent exista foarte multe moduri de a face poze la nunta. Spre exemplu exista stilul traditional, asemanator celui folosit la nuntile parintilor nostri, cand fotograful aseza personal fiecare persoana in cadru si realiza fotografii de grup regizate perfect.

Aceste fotografii sunt frumoase, dar poate nu se potrivesc cu ceea ce doriti voi. Exista si stilul ultramodernist, in care fotograful se joaca foarte multe cu personajele, cu lumina si contrastul, astfel ca acele poze clasice aproape ca lipsesc. Intre aceste doua stiluri de fotografiere antagonice exista si fotografii de nunta care imbina foarte bine cadrele regizate cu instantaneele. Mirii vor trebui asadar sa afle ce stil li se potriveste mai bine si sa aleaga in functie de asta.

Pe baza acestor detalii se porneste in cautarea fotografilor. Se pot cere recomandari de fotografi profesionisti de la prieteni si rude care au trecut prin aceeasi experienta si care au apelat la un fotograf profesionist de nunta. In acest fel se pot afla informatii despre modul de lucru al acestuia, dar se pot vedea si mai multe fotografii realizate de acesta in cadrul unui singur eveniment si nu numai fotografiile prezentate in portofoliul sau.

fotograf de nunta

Din numarul mare de nume obtinute pe diverse cai se vor pastra doar cele mai reprezentative pentru stilul mirilor. Este bine sa se verifice conturile acestora de internet, in special Facebook, Instagram, Pinterest, pentru a vedea interacțiunea cu publicul si cu potentialii sau fostii clienti.

La fel de importanta este si relatia ce se stabileste intre cele doua parti. Dupa ce tinerii insuratei au redus lista la cateva nume de fotograf nunta, este bine sa se stabileasca intalniri cu fiecare. Este posibil ca, desi stilul sa fie compatibil, intre miri si fotograf sa nu se lege o comunicare optima, ceea ce va conduce inevitabil orientarea mirilor spre un alt profesionist.

Atunci cand stilul, comunicarea si perspectiva sunt optime, atunci si fotografiile de nunta vor fi perfecte.

MARIUS NICULAE PHOTOGRAPHY
Tel: 0728 187 628
contact@mariusniculae.commariusniculae.com

Marius Niculae

Încă din 2005 sunt fotograf de familie și copii, organizez zilnic în studioul meu ședințe foto nou născuți, ședințe foto copii, ședințe foto bebeluși, ședințe foto de maternitate și de familie. Vă aștept cu drag!
Spread the love