18 decembrie 2020 Photography

Echipa care face diferența

Când am început aventura aceasta numită fotografie, încercam să le fac pe toate singur. Din entuziasm, din credința că este mai bine să nu depinzi de nimeni, din teama de a nu alege pentru această călători oameni cu care nu rezonez. Dar pe măsură ce timpul a trecut, proiectele au devenit tot mai numeroase și mai solicitante, dorința de perfecționare tot mai mare, așteptările mele tot mai exigente. Și astfel am înțeles cât de importantă este ECHIPA.

Așa am ajuns să îmi impart zilele cu oameni minunați, care au făcut ca întreg procesul să fie cu adevărat profi, oameni la fel de pasionați ca și mine, hotărâți să-și dedice întreaga energie fotografiei!

Fotografia nu presupune doar să îți achiziționezi un aparat perfomant și să apeși un buton. Nu înseamnă nici măcar doar talent și pasiune. Presupune enorm de multă organizare, o viziune de ansamblu, capacitatea de a lucra sub presiune, de a face față stresului, de a avea un plan B pentru orice situație neprevăzută (pot apărea destul de multe), de a ști să editezi ceea ce ai fotografiat, de a veni mereu cu idei fresh și creative și multe alte elemente care compun tot acest puzzle. Așa că dacă lipsește vreo piesă, practic rezultatul final nu poate fi aproape de perfecțiune.

Echipa care face diferența

Asistentul se ocupă de zâmbetele bebelușilor, de detaliile atât de importante când faci o ședință foto cu un nou-născut sau cu o viitoare mămică. Asistentul are grijă ca întreaga atmosferă să fie caldă, relaxantă, atât pentru cei care pozează, cât și pentru cel care îi fotografiază. E ochiul critic când vine vorba de elementele de decor, ultima clipire când alegem tot ceea ce înseamnă recuzită, omul care știe exact cum să mă susțină și să-i susțină și pe cei care ne calcă pragul astfel încât totul să fie cât mai plăcut, cu o energie cât mai bună și astfel încât nimic să nu ne scape.

ședințe foto nou născut

Editorii au bagheta magică pentru tușa finală. Editează fotografiile și au grijă ca tu să le primești în termenul stabilit. Fără frustrări, enervări sau emoții inutile. Editorii sunt cei care știu exact cum trebuie să arate fotografiile perfecte. Iar comunicarea cu editorul, pentru mine, ca fotograf, este extrem de importantă, pentru că împreună alegem din sute de poze pe cele care vor merge direct la suflet și care vor rămâne amintiri de neuitat.

Așa că echipa fotograf-asistent-editor are o importanță greu de explicat în cuvinte. Este trio-ul care face diferența. Unii fără ceilalți nu am putea crea povești atât de fascinante și plăcute ochiului și inimii!

Urmărește-ne și pe Youtube pentru a viziona clipuri din timpul ședințelor foto.


Marius Niculae

Încă din 2005 sunt fotograf de familie și copii, organizez zilnic în studioul meu ședințe foto nou născuți, ședințe foto copii, ședințe foto bebeluși, ședințe foto de maternitate și de familie. Vă aștept cu drag!
Spread the love