Importanta sedintelor foto la bebe in primul an

Optiunea pentru sedinte foto copii in primul an de viata poate sa asigure cele mai frumoase amintiri pentru intreaga familie. Sa-ti vezi copilul crescand in imagini este absolut fabulos. Mai mult, astfel de fotografii reprezinta o sursa inepuizabila de emotie si pentru copii, nu doar pentru parinti.

Cu toate acestea, nasterea unui copil rastoarna intreaga viata a parintilor cu susul in jos. Primele zile sunt frumoase, dar foarte dificile deoarece nou nascutul schimba rutina, programul si multe alte aspecte in viata parintilor. Are nevoie de ingrijire douazeci si patru de ore pe zi, saizeci de minute din fiecare ora si saizeci de secunde din fiecare minut. In putinul timp liber ramas parintii vor face o mie de alte lucruri necesare. La modul acesta se poate contura imaginea primelor zile din viata unui copil, de aceea este recomandat sa se amane un pic sedinta foto. Acum, urmeaza intrebarea: cat sa se amane?

Pana pe la 2 luni, nou nascutul este asemenea unui ghemotoc. Activitatea sa nu trece peste somn, plans. Nu-si poate tine capul iar trasaturile nu ii sunt conturate. Dupa varsta de 2 luni copilul poate fi transformat intr-un personaj veritabil de album foto de catre un fotograf nou nascut. Oricum ar fi, inainte de inceperea sedintei foto copilul trebuie sa fie hranit si schimbat in scutec curat. Mai departe sarcina revine fotografului.

Legat de pregatirea fotografului pentru copii, tendinta parintilor de a solicita fotografii cat mai sofisticate, a determinat multi fotografi sa se specializeze in tehnica new born. Asadar, mamicile si taticii care isi doresc fotografii speciale cu micutii lor trebuie sa apeleze la serviciile unui fotograf newborn.

sedinta foto bebelusi

Arta de a fotografia bebelusi, pentru ca da, e vorba de arta, implica combinarea luminii si culorilor intr-un mod desavarsit. Dincolo de a realiza fotografii suprarealiste, un fotograf newborn stie cum sa pozitioneze corect copilul, cum sa il linisteasca atunci cand este agitat, cum sa il schimbe s.a.m.d.

Pentru a se beneficia de lumina naturala, astfel de sedinte sunt programe devreme, in timpul zile. De multe ori, lumina artificiala poate speria copiii mici. De asemenea, se folosesc culori calde. In camera in care copilul este fotografiat trebuie sa fie o temperatura optima, dat fiind faptul ca de multe ori, nou nascutul se fotografiaza gol sau sumar imbracat.

Privite peste ani chiar de catre adultul care parca mai ieri era copil si zambea intr-o fotografie transformata intr-o opera de arta, astfel de imagini nu pot genera decat emotie pura.

MARIUS NICULAE PHOTOGRAPHY
Tel: 0728 187 628
contact@mariusniculae.commariusniculae.com

Marius Niculae

Încă din 2005 sunt fotograf de familie și copii, organizez zilnic în studioul meu ședințe foto nou născuți, ședințe foto copii, ședințe foto bebeluși, ședințe foto de maternitate și de familie. Vă aștept cu drag!
Spread the love