fotograf botez
3 octombrie 2018 Fotografie de botez

Moment unic in viata – Botezul si imortalizarea lui

Moment unic in viata – Botezul si imortalizarea lui

Al doilea cel mai important moment din viata unui nou-nascut, dupa nastere, desigur, este slujba de botez. Acesta primeste un nume si tot ritualul se termina intr-o petrecere pentru parinti, familie si apropiati. Copilul nu-si va aminti niciodata cele intamplate. Este prea mic si, chiar daca simte bucuria din jurul sau, imaginile nu-i vor fi niciodata intiparite in minte, zambetele parintilor din acele clipe fiind efemere. Dar aceste lucruri sa poate fi imortalizate pentru totdeauna, parintii apeleaza la serviciile unui fotograf botez profesionist. El va capta toate momentele pe care copilul, devenit adult, va avea sansa sa le retraiasca la maturitate. Un album de botez poate fi considerat o unica sursa de a vedea „cu ochii nostri” cum a fost pentru fiecare dintre noi slujba si petrecerea data in cinstea noastra.

fotograf de botez profesionist

Insa alegerea unui fotograf de botez poate fi mai dificila decat se crede. Acum oricine are un mic aparat de fotografia in buzunar deoarece toate telefoanele au capacitatea de a face poze din ce in ce mai buna. De asemenea, sunt multe persoane pasionate de acest domeniu si care practica fotografia ca pe un hobby. Aproape toti profesionistii au inceput totul, de fapt, ca pe un hobby. Iar a treia categorii este cea cu profesionisti in aceasta arta, care-si dedica timpul in totalitate si care au un portofoliu vast.

fotgraf botez

Sunt multi factori care duc la o decizie in privinta fotografului ideal.

Cereti sfatul prietenilor

Daca ati mai fost la vreun botez si v-au placut pozele, puteti sa va interesati cine le-a realizat. Dar nu scapati din vedere ceea ce va doriti pentru pozele personale. Ar fi bine sa cereti mai multe fotografii orientative de la mai multe petreceri de acest tip. Cautati emotia din fiecare poza si unicitatea sa. Daca le gasiti, ati gasit fotograful ideal. Nimeni nu-si doreste poze simple, sterse, fara personalitate si care sunt aproape identice cu jumatate din albumele de botez ale cunoscutilor. De altfel, puteti cauta in grupuri specializate pe Facebook sau pe blog-uri dedicate acestui domeniu.

fotograf botez

Portofoliul fotografului este cartea de vizita

Ceea ce am spus mai sus se aplica in cazul oricarui fotograf. Puteti cauta pe Google „fotografi de botez” si deja aveti mii de rezultate care va duc la o multime de persoane. Cautati portofoliul si uitati-va cu atentie. Chiar daca pozele sunt perfecte din punct de vedere al tehnicii, nu este suficient. Un moment unic precum botezul nu are nevoie de poze perfecte, de revista. Are nevoie de un album cu amintiri speciale, care sa tina o viata intreaga. Prin urmare, alegeti un fotograf ale carui poze va trezesc sentimente.

foto botez

Pretul va poate pacali

Despre un fotograf bun se poate spune ca are preturi putin prea mari. Dar in suma de bani intra experienta, atentia la detalii, aparatelele si obiectivele folosite si calitatea hartiei pe care ies pozele. Poate gasiti o ofera greu de refuzat, dar ar trebui sa intrebati ce fel de obiectiv foloseste, daca are sau nu lumini speciale etc. Botezul unui om este unic. Intr-o lume in care totul poate primi o a doua sansa, chiar si o nunta, botezul este o singura data. Asadar, pozele nu pot fi refacute.

Dupa ce ati luat o decizie, bucurati-va de petrecere!


Marius Niculae

Încă din 2005 sunt fotograf de familie și copii, organizez zilnic în studioul meu ședințe foto nou născuți, ședințe foto copii, ședințe foto bebeluși, ședințe foto de maternitate și de familie. Vă aștept cu drag!
Spread the love