fotograful de nunta
29 august 2018 Fotografie de nunta

Nunta mea

In ultimii ani, odata cu aparitia camerelor DSLR, numarul fotografilor a crescut semnificativ. Dar a crescut calitatea muncii lor? Astazi, cu siguranta, una dintre masele frenetice ale fotografilor la un pret destul de avantajos, iti promit nunta de aur. Dar cat de realista este aceasta propunere pentru nunta mea?  Alegerea unui fotograf de nunta nu este o sarcina usoara. Pentru a o rezolva cu succes, trebuie sa stii care este diferenta dintre un fotograf profesionist si unul amator.  Exista o multime de propuneri, iar ceea ce este si mai interesant, este faptul ca pretul pentru fotografierea unei nunti este impresionant. Cei mai buni fotografi, trag nunta la un pret conform pregatirii lor profesionale, in timp ce amatorii se multumesc cu oricat.

La urma urmei, nunta ta va fi o singura data intr-o viata. Ca in orice situatie de viata, este imposibil sa dai o prescriptie lipsita de ambiguitate pentru rezolvarea acestei probleme. Insa, se pot face cateva recomandari cu care poti ajunge la concluziile corecte. Cel mai important lucru este sa comunici cu fotograful, sa organizezi o intalnire cu el, sa incerci sa afli ce fel de persoana si specialist este, iar in cursul comunicarii vei intelege foarte multe. Daca redeventa pentru munca fotografului este extrem de clara, atunci pentru a determina nivelul de profesionalism este suficient sa-i pui cateva intrebari simple. Un specialist cu experienta si respectabil,  iti va raspunde intotdeauna sincer. Daca aceste intrebari raman fara raspuns sau provoaca iritare, atunci cel mai probabil el este un amator si nu trebuie sa mai ai niciun contactat cu el.

buget fotograf de nunta

Deci, cum sa alegi fotograful potrivit?

In primul rand, uita-te la portofoliul lui. Portofoliul fotografului este cartea lui de vizita. Daca fotografiile sunt interesante si de calitate, atunci merita sa continui. Daca in portofoliul sau exista doar o singura nunta sau fotografiile sunt rosii si neclare, atunci imagineaza-ti ce fel de fotografii vor fi facute la nunta ta. Inutil sa spun, ca un astfel de fotograf nu este optiunea potrivita. La  intalnirea personala, cere-i fotografului sa iti arate o nunta de la inceput pana la sfarsit. Daca din 600-700 de fotografii, 300 de piese sunt de calitate, atunci merita sa comanzi serviciile unui astfel de fotograf.

Pune-i intrebari

Fiecare fotograf nunta profesionist isi cunoaste propria valoare si are o buna stima de sine. Intreaba-l in ce consta valoarea operei sale, iar aici ne referim la mijloacele personale de recuzita  si eventual la un asistent, incluzand si echipamentul profesional de fotografiat. Daca le detine pe toate acestea, atunci fotograful este unul care pune valoare pe munca sa. Nu uita sa-l intrebi si in cat timp vei primi fotografiile. Specialistii care inmaneaza fotografiile  in decurs de o saptamana, nu proceseaza deloc imaginile, si, deci fotografiile nu vor fi de calitate. Acelasi lucru se poate intampla si daca fotograful iti va spune ca vei vedea fotografiile dupa opt luni. Cu acelasi succes, el ti le poate da si dupa 4 ani. Avand in vedere ca fotograful cu o buna reputatie tine seama de fluxul de lucru, timpul optim pentru procesarea fotografiilor de nunta este de 1-2 luni.

 


Marius Niculae

Încă din 2005 sunt fotograf de familie și copii, organizez zilnic în studioul meu ședințe foto nou născuți, ședințe foto copii, ședințe foto bebeluși, ședințe foto de maternitate și de familie. Vă aștept cu drag!
Spread the love