fotografia de nunta
8 august 2018 Fotografie de nunta

Fotograf de nunta Marius Niculae

Fotograf de nunta

Un fotograf de nunta isi poarta toata ziua kilogramele de dispozitive pe umar. Sunt multi fotografi care au lucrat anterior ca ingineri sau proiectanti, renuntand ulterior la locul lor de munca pentru a deveni fotografi de nunta profesionisti. Un fotograf de nunta, in primul rand are nevoie de un obiect al muncii, care se numeste aparat de fotografiat.

Echipamentul

Camera foto. Camera trebuie sa fie profesionala, cel mai bine – cu o matrice cu cadru intreg. Aceasta camera are mai multe posibilitati, fotografiile fiind obtinute in mai multe detalii si pot functiona chiar si la lumina scazuta. Desi tehnologia a avansat, un telefon sau camerele semi-profesionale nu pot face minuni si nu pot concura cu o camera digitala profesionala buna. Este foarte dificil sa faci fotografii de nunta de calitate, cu un aparat DSLR amator. Un fotograf profesionist va folosi cu siguranta o camera digitala profesionala.

Este destul de dificil sa elimini culorile si umbrele dintr-un restaurant. Lipsa luminii este una dintre principalele probleme atunci cand fotografiezi o nunta. Este adesea necesar sa faci poze  la biroul de inregistrari, la  biserica si in restaurante, unde lumina creeaza probleme. De aceea ai nevoie de lentile de calitate.

Cum sa stabilim marile detalii ale unei nunti

Lentilele. Lentila este carcasa camerei si ea este cea care ia lumina si o inregistreaza sub forma unei imagini. Geometria cadrului depinde de obiectiv, de capacitatea de a fotografia de aproape sau de departe, de neclaritatea fundalului, de luminozitatea generala si de detaliile cadrului. Camerele sunt adesea vandute complet cu un fel de lentile simple si de regula, ele nu sunt potrivite pentru a fotografia o nunta. O camera de rezerva este utila daca cea principala este inutila. Acest lucru este destul de  util, mai ales in situatiile in care nu exista timp pentru a schimba lentila.

Lumina suplimentara. Pentru a face ca fotografiile sa para stralucitoare si clare, fotograful profesionist are nevoie de o lumina suplimentara: adica de un blitz. Blitul incorporat al aparatului foto nu se observa de obicei. O lumina suplimentara ajuta la realizarea fotografiilor, sa zicem intr-un restaurant cu o lumina slaba. iar filtrele de pe lentila,  creeaza o culoare neobisnuita a cadrului. Acest lucru nu este necesar, dar multi ii plac.

fotograf nunta

Grafica

Pentru a procesa fotografii mari intr-un format profesional, fotograful are nevoie de un computer bun. Pe dispozitivele slabe, aplicatiile pentru prelucrarea fotografiilor sunt inhibate,  procesarea insasi poate dura foarte mult timp, iar culorile pe un monitor neperformant sunt diferite de cele reale.

Portofoliul

Toate fotografiile din portofoliul fotografului profesionist sunt aranjate pe teme, cum ar fi nunta, familie, portrete etc. Desigur portofoliul unui profesionist este destul de mare, insa acesta intotdeauna va elimina cele mai vechi imagini, adaugandu-le pe cele mai noi, pentru a nu crea imagini false in ochii clientilor.

Inainte de a incepe lucrul, fotograful intotdeauna incheie un contract cu clientii, precizand  timpul de procesare a fotografiilor si indatoririle pe care le are. Datorita contractului, atat fotograful cat si clientii, stiu ce asteptari au unii de la ceilalti. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca un fotograf de nunta, nu este neaparat si un cameraman.

Programează o ședință foto
MARIUS NICULAE PHOTOGRAPHY
Tel: 0728 187 628
contact@mariusniculae.commariusniculae.com

Marius Niculae

Încă din 2005 sunt fotograf de familie și copii, organizez zilnic în studioul meu ședințe foto nou născuți, ședințe foto copii, ședințe foto bebeluși, ședințe foto de maternitate și de familie. Vă aștept cu drag!
Spread the love