prima sedinta foto copiilor

La ce varsta facem prima sedinta foto copiilor?

sedinte foto nou nascuti

Programarea primei sedinte foto copii se poate face chiar din prima luna de viata a nou nascutului. O astfel de sedinta este o sesiune foarte speciala, atat pentru familie cat si pentru orice fotograf newborn. Nou-nascutul are caracteristici foarte speciale si diferite de ale copiilor mai mari, iar sesiunile de fotografie sunt efectuate la domiciliu.

Nasterea unui copil este un moment unic, iar fotografia este cea care poate pastra amintirea primelor zile din viata acestuia. Sedintele foto pot fi realizate chiar din primele 1-10 zile de viata, desi multi fotografi newborn recomanda in primele 5-10 de viata, deoarece de-abia din a cincea zi copilul tinde sa-si piarda pozitia sa naturala de nou-nascut, dar inca este somnoros si usor de manevrat. Dupa aceasta perioada vor incepe sa apara colicii, ceea ce inseamna ca bebelusul va avea crampe si nu va mai fi la fel de linistit.

sedinte foto nou nascuti

Daca din diverse motive nu s-a programat o sedinta foto pana la 6 luni, parintii trebuie sa stie ca perioada de la 6 pana la 8 luni este cea mai buna pentru a da curs unei astfel de experiente. Oricum, pana la aceasta varsta copilul sta doar culcat pe spate sau pe burtica si este foarte dificil de a face mai multe fotografii bune si diferite.

Bineinteles ca si dupa varsta de 8 luni se poate angaja un fotograf nou nascut pentru prima sedinta foto. De acum, copilul incepe sa se tarasca si este mai comunicativ. Sedintele foto pot fi realizate si afara.

Indiferent de varsta copilului, fotografiile ar trebui sa fie cat mai naturale. De altfel, un fotograf newborn, mai intai de toate, va pregati locul sedintei foto si va observa personalitatea copilului, modul in care acesta se manifesta. Originalitatea, sensibilitatea si vivacitatea momentului sunt calitati pe care un fotograf ar trebui sa le aiba pentru a se descurca fara repros atunci cand lucreaza cu copiii. Daca fotografia nu transmite, fotograful nu si-a atins scopul. Prin urmare, un fotograf are nevoie de flexibilitate, libertate si increderea parintilor, astfel incat imaginile pe care le otine sa iti atinga scopul propus.

Cand se lucreaza cu nou nascutii imaginile trebuie sa fie realizate intr-un mediu cald, confortabil si bine luminat. Ritmul sedintei foto se bazeaza pe starea nou-nascutului.

Nu in ultimul rand, sedintele foto trebuie sa fie contractate cu avans maxim posibil, pentru a avea sansa sa fie realizate de un fotograf newborn cunoscut si apreciat.


Marius Niculae

Încă din 2005 sunt fotograf de familie și copii, organizez zilnic în studioul meu ședințe foto nou născuți, ședințe foto copii, ședințe foto bebeluși, ședințe foto de maternitate și de familie. Vă aștept cu drag!
Spread the love