30 mai 2018 Fotografie de nunta

Tutorial pentru alegerea fotografului de nunta

fotograf nunta

Fotograf de nunta

In alegerea unui fotograf de nunta de multe ori te confrunti cu lipsa timpului sau chiar cu agonia, deoarece, astazi, in marile orase un fotograf de nunta poate fi gasi alegand dintr-un numar mare de fotografi, care pot fi atat profesionisti cat si incepatori.Desigur, cu cat portofoliul este mai calitativ si mai profesionist, cu atat este mai mare pretul. Costul serviciilor unui fotograf nunta, include nu numai activitatea sa, ci si costurile cu echipamentele folosite, prelucrarea si retusarea fotografiilor, ceea ce nu este vizibil pentru tine. Increderea intr-un profesionist garanteaza obtinerea unor imagini excelente la evenimentul tau.

Contactul personal

Cel mai important, atunci cand alegi un fotograf de nunta, este contactul personal. Alegand un fotograf de nunta, alegi o persoana cu care trebuie sa gasesti o limba comuna, pentru a fi pe “aceeasi lungime de unda”. Acesta este un punct foarte important, si prin urmare,  numai astfel vei putea simti ca aigasit fotograful potrivit. Primul pas este un apel telefonic. Punand intrebari interesante despre fotografiile de nunta,  vei intelege rapid daca ai putea salucrezi cu acest specialist sau nu. De asemenea, un fotograf poate fi foarte talentat, dar neprietenos, necomunicativ, sau invers, foarte afectuos, dar in portofoliul lui sa nu gasesti poze care sa corespunda dorintelor tale.  Prin urmare, un bun fotograf de nunta, va raspunde cu mare placere la toate intrebarile de interes, iti va spune despre diferite optiuni de organizare a fotografiilor de nunta, despre locatiile de pe parcursul zilei, ce accesorii sa alegi si alte nuante ale muncii sale.

trash the dress

Cabina foto

Sesiunea foto a unei nunti, este cea mai creativa si artistica parte a fotografiei. Tot ce trebuie sa-i comunici fotografului este locatia in care va avea loc sesiunea foto, daca exista suficient spatiu si iluminare, daca este nevoie de decoratiuni si accesorii suplimentare sau chiar de o cabina foto. Cabina foto este o noutate in domeniu, fiind o tehnologie de ultima generatie creata special pentru a oferi ambianta acolo unde este instalata. Este un spatiu discret, unde cei ce doresc sa se fotografieze in diferite ipostaze pot intra si fara a fi vazuti de ceilalti se pot manifesta in voie, facand diferite fotografi ihaioase care vor ramane vii amintiri peste ani. Daca intentionezi sa faci fotografiile in aer liber, de exemplu intr-un parc, trebuie sa tiicont de vreme s ide alti factori.

fotografia de nunta

Fotograf nunta – Relatia dintre fotograf si miri

Indiferent de sedinta foto pentru nunta, aceasta trebuie sa capete un sens unic, necesar atat pentru tinerii casatoriti cat si pentru fotograful de nunta, deoarece relatia dintre cei doi, trebuie sa fie in mod ideal, ca o echipa de creatie, pentru a putea crea imagini artistice.

Timpul trece, totul se schimba. Gusturile, moda, dispozitiile si tendintele se schimba. Din fericire, in domeniul nuntilor si a fotografiilor de nunta, tehnologia avanseaza, iar fotografiile pot fi asa cum ti le doresti, daca veialege un fotograf profesionist potrivit.  Acum, tinerii in ziuanuntii isi doresc din ce in ce mai mult un anumit stil de sesiune foto. Poate fi o atmosfera de distractie jucausa, ceva foarte romantic sau poate solemn, care corespunde spiritului clasic.


Marius Niculae

Încă din 2005 sunt fotograf de familie și copii, organizez zilnic în studioul meu ședințe foto nou născuți, ședințe foto copii, ședințe foto bebeluși, ședințe foto de maternitate și de familie. Vă aștept cu drag!
Spread the love