foto nunta
18 septembrie 2018 Fotografie de nunta

Video nunta

Video nunta

De obicei, video nunta si cinematografia au cateva lucruri inrudite. Sa vedem de ce anume ai nevoie pentru a trage un film video nunta, modul cum se alege cameramanul profesionist si, in general, cum se face videoclipul de nunta, pentru a nu regreta ca ai irosit banii. Daca bugetul pentru nunta este suficient, nu refuza videoclipul. Fotografiile vor fi mereu momente inghetate. Ele nu vor pastra amintirea cuvintelor  emotionante ale parintilor si prietenilor. Un videoclip bine filmat te va multumi, nu mai putin, ci poate chiar mai mult decat o fotografie.

Durata minima de filmare, va fi suficienta pentru a produce un clip de nunta decent. In general, orele minime de filmare ale clipului video, sunt sufieciente pentru un montaj final. Insa, este inutil sa tragi nunta pe video folosind doar cateva cadre, de exemplu, doar inregistrarea la intrarea sau la iesirea din sala de nunta si sa te astepti ca videoclipul sa fie extrem de interesant. Daca mireasa este pe deplin pregatita, cameramanul de nunta poate capta mai multe detalii: zambetul, ochii, mainile, jartiera, mediul, cadre mari in culori luminoase si bogate. Camera este intotdeauna pe setarile manuale, captand, de obicei cele mai frumoase momente.

YouTube video
<>/center>

Filmarea video a nuntii cu camera profesionale

La prima vedere, videoclipurile de nunta de inalta calitate, filmate cu camerele DSLR sunt foarte placute ochiului. Intr-adevar, culoarea bogata, adancimea campului si claritatea perfecta a videoclipului sunt redate numai de un cameraman cu experienta. Toate acestea par mult mai atractive,  decat videoclipul neclar primit de la camera video conventionala a unui amator. De regula, un videograf de nunta cu experienta foloseste camere profesionale video pentru filmarea nuntii. Nu vom intra in detalii tehnice video, insa trebuie sa retii, ca puritatea si claritatea video a camerei este conectata la un grad mai mare de sisteme optice speciale, de calitate si electronice, precum si cu o diferenta de scanare progresiva si interlaced.

cum sa-mi aleg fotograful de nunta

Filmarea video a nuntii – un film real

Filmarea video a nuntii se face numai pe gustul personal al fiecarui participant la procesul creativ de filmare. Fara indoiala, rezultatul depinde de priceperea fiecarui fotograf video profesionist, si, de fapt, rezultatul poate fi minunat si similar cu cel al unui film real. Insa trebuie sa tii cont de faptul ca fotografierea de inalta calitate a unei nunti cu o camera foto oglinda, este un proces destul de complicat. Atunci cand alegi un videographer pentru o nunta, acorda atentie nu numai calitatii tehnice a imaginii din videoclip, ci si valorii video in sine.

Filmarea video a unei nunti, este aproape imposibil sa fie facuta prin instalarea camerei pe un trepied. Trebuie sa te misti in mod constant, pentru ca nimeni nu asteapta sa  iei o pozitie favorabila pentru a captura unul sau alt moment. De asemeni, nu poti sa maresti sau micsorezi in mod constant cadrul, ci trebuie sa o faci foarte incet si cu atentie. Inainte ca videograful sa filmeze, spune-i daca doresti ca imaginile filmului sa fie apropiate sau indepartate. Este drept, ca filmarea de la o mica distanta de 1-3 metri creeaza un sentiment de intimidate si mister.


Marius Niculae

Încă din 2005 sunt fotograf de familie și copii, organizez zilnic în studioul meu ședințe foto nou născuți, ședințe foto copii, ședințe foto bebeluși, ședințe foto de maternitate și de familie. Vă aștept cu drag!
Spread the love